Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 19:25 - Енергиен вампир
Автор: nightshaker Категория: Забавление   
Прочетен: 2792 Коментари: 4 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                             Енергиен вампир ли си?



Енергийните вампири не са вампири. Това са напълно реални, живи, а не умрели хора, които умеят да увеличават собствената си биоенергия извличайки енергия от други хора. Възможно е съседката, която ви гледа със завист или колегата, който иска кариера в службата – да е енергиен вампир. Но вие също може да сте такъв! Повечето хора не осъзнават своите енергийни действия, но те са в състояние редовно да поемат значително количество енергия от други. Това може да се определи като „енергиен вампиризъм“ или поне „енергийна атака“. Такива хора обикновено са вечно оплакващите се, клюкарстващи, мразещи и злобни. По своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удувлетвори своя постоянен енергиен глад. Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият им шанс да продължат да живеят.
Пример за енергиен вампир е човек, който обича да спори, като цел на спора е не изясняванв на истината, а провокирането на конфликтна ситуация. Този човек много често заповядва: “Недей да спориш и да воюваш”, дори когато му съобщават най-незначителни факти. Основна отличителна черта на вампиризма е отсъствието на позитивен обмен на енергия в междуличностните контакти. Например определен човек от вашето обкръжение живее с постоянната вътрешна нагласа, че сте му длъжен. Вие му правите услуга след услуга, помагате му, а в отговор не получавате нито благодарност, нито уважение, нито пари. След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с енергиен вампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия. Усещаме особен вид физическа слабост и сънливост, повишена емоционална и физическа възбудимост. Неочаквано се появяват физически травми и още множество други здравословни проблеми, за които не можем да намерим обяснение. Започваме да боледуваме. Затова пък вампирът е зареден с нашата енергия. Печалните последици от донорско-вампирските отношения са свързани и с това, че в съдбата на донора все по-често се появяват програмите на черната карма, което го отдалечава от самосъзнанието и самореализацията. И все пак успокояващо е, че значително количество енергия от човек може да вземе само при определени условия. Има и различни начини за защита в случаите, когато предпочитаме да съхраним собствената си енергия. Най-важното условие за добрия баланс обаче остава преди всичко нашето собствено енергийно здраве.


Тагове:   вампир,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kikokinezi - Работата ми е свързана с директен ...
06.11.2010 00:04
Работата ми е свързана с директен контакт с хора и понякога се чувствам отпаднал и изобщо ми е отвратително. Интересно ми е, защо след като тези негативни обмени на енергия са нещо напълно реално, не се изследват от съвременната наука, а са предмет на спекулации от всякакъв вид екзотерици и свръхестетствени псевдонауки?
цитирай
2. nightshaker - kikokinezi
06.11.2010 10:07
Предполагам, че вече ги изследват, но може би нямат резултати, които да съобщят. Това е територия, която тепърва ще привлича вниманието на хората.
цитирай
3. venture - Контактът с хора е изтощително занимание
06.11.2010 22:39
Навсякъде е пълно с озлобени личности, които леят отрицателна енергия. Но си има начини да избягваш енергийните вампири. Просто трябва да обърнеш собствената им ожесточеност срещу тях самите, като не им обръщаш особено внимание. Не че е много лесно, когато въпросният човек ти е шеф, учител, роднина и т.н., но иначе последиците за самия теб са наистина доста неприятни. А и може самият ти да се превърнеш в енергиен вампир, изливайки натрупаната отрицателна енергия върху близките си.
цитирай
4. mikino - На лошото - с добро!
15.11.2010 12:11
Навсякъде ги има и най-мразят да се държиш добре с тях! Мразят смеха и положителното, винаги са в ужасно настроение и търсят конфликти! Лек има:
УСМИВКА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nightshaker
Категория: Забавление
Прочетен: 84533
Постинги: 13
Коментари: 42
Гласове: 806
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930